top of page
  • Foto van schrijverSilvester Zwaneveld

The Cube: Een 360° beleving zonder VR-bril

Silly Productions, opgericht door cabaretier Silvester Zwaneveld, staat bekend om zijn innovatieve benadering van animatie en 3D-modellering. Ons laatste project, The Cube, is een grensverleggende ervaring speciaal ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze blog neemt je mee in de wereld van The Cube en onthult hoe Silly Productions in samenwerking met Variled een verschil maakt in de levens van velen.
Een Nieuwe Realiteit met The Cube

The Cube is geen gewone virtual reality-ervaring; het is een ruimte waarin individuen kunnen ontsnappen aan de beperkingen van hun dagelijkse leven. Door The Cube te betreden, kunnen gebruikers kiezen uit een reeks avonturen - van een bezoek aan de Apenheul of het Spoorwegmuseum tot fysieke ervaringen zoals een achtbaanrit, een onderzeeërduik of een koetstocht door het bos. Deze ervaringen zijn zo levensecht dat ze vergelijkbaar zijn met het dragen van een VR-bril, maar aangezien vele cliënten uit zorginstellingen het niet prettig vinden om met een VR bril op te zitten is The-Cube de perfecte uitkomst.


De Impact van The Cube

Zorginstelling 's Heeren Loo heeft het voortouw genomen in het integreren van The Cube in hun faciliteiten, met installaties op drie woonparken: Groot Schuylenburg in Apeldoorn, de Hartenberg in Wekerom, en in Julianadorp. Zorgbegeleiders hebben opgemerkt dat bewoners die normaal in zichzelf gekeerd zijn, open en communicatief worden wanneer ze in The Cube stappen en zich in een geheel nieuwe omgeving bevinden. Deze transformatie is een getuigenis van de kracht van The Cube om communicatie, beleving en cognitieve functies te stimuleren.


De Samenwerking met Variled

Het succes van The Cube is mede te danken aan de samenwerking tussen Silly Productions en Variled, een bedrijf gespecialiseerd in geavanceerde verlichtingstechnologieën. Variled's expertise in het creëren van immersieve, interactieve lichtomgevingen heeft aanzienlijk bijgedragen aan de realistische ervaringen die The Cube biedt. Deze samenwerking illustreert hoe de synergie tussen animatie en geavanceerde lichttechnologieën een nieuwe dimensie kan geven aan therapeutische ervaringen.
Toegankelijkheid en Informatie

Silly Productions en Variled zijn toegewijd aan het toegankelijk maken van The Cube voor een breed scala aan zorginstellingen. Geïnteresseerde partijen kunnen meer informatie vinden over The Cube, inclusief technische specificaties, prijzen en installatieprocessen, op de officiële website van Silly Productions. Daarnaast biedt het team van Silly Productions gepersonaliseerde consultaties om zorginstellingen te helpen bij het integreren van The Cube in hun bestaande faciliteiten.


Conclusie

The Cube van Silly Productions, in samenwerking met Variled, is meer dan een technologisch wonder; het is een middel om levens te verrijken en nieuwe mogelijkheden te bieden aan mensen met een verstandelijke beperking. Door de grenzen van animatie en lichttechnologie te verleggen, hebben deze twee innovatieve bedrijven een unieke ervaring gecreëerd die zowel inspirerend als therapeutisch is. Met een groeiend bewustzijn en beschikbaarheid hopen we dat meer zorginstellingen de kracht van The Cube zullen omarmen om een positieve impact te maken op het leven van hun bewoners.18 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page